Един месец протести

Първи етап на всяка душевна революция е: „моето собствено раждане“. Точно, когато всички ти казват, че страшно си се променил и си изменил на себе си, тогава можеш да бъдеш сигурен, че си намерил себе си.

Протестите в София, имат моята безусловна подкрепа, колкото пъти излязох на площада, се намираха: приятели, роднини, познати и т.н., които да кажат, че хората протестират без да знаят за какво. Отговорът ми винаги беше един и същ: Всеки там има някакви подбуди да протестира, едни искат оставка, а други нова държава, но фактът е, че всички там искам промяна. Когато всички искат промяна, тя рано или късно ще дойде, каква ще бъде тя, не се решева от исканията на протестиращите.

Преди всичко, феновете на Бате Бойко и самия той трябва да знаят, че когато лъва изяде техния враг, не означава, че се е превънал в твой приятел. Истината за това надцакване, кой да е на власт са пари. Последният транш европейски пари за възтановяване и укрепване на българската евпопеизация до 2020 година. Другата финансова битка е на още по-високо ниво. Както скоро във руския вестник „Независимая газета“ се появи заглавие от типа: “ Газпром: пазарът в България е подсигурен“, точно толкова бързо става ясно, че някои решения идват от много високо. Сблъсъкът на интереси е между Руската Федерация и Съединените Американски Щати. Всеки, който излиза на протест, трябва да знае, че се бори срещу пари, и че тази битка, както показва историята отдавна е спечелена (за жалост). Както казва Жорж Клемансо, след края на ПСВ: “ Не мога да разбия златната стена с глава…“

Контрапротестът- безслислена глупост. Повече и да искам не мога да кажа или ако кажа нещо повече, то ще е, защото съм натиснал механично клавишите на клавиатурата без да се замислям.

Къде грешат протестиращите?- те искат оставка на кабинета Орешарски и прилежащите към него ДПС и АТАКА. Това абсолютно не е правилно. Правителството на Орешарски, според ще функционира добре, ако го оставят да го прави, но това е чисто теоретична разгъвка на проблема. Защо да лекуваме симптомите, като можем изобщо да не боледуваме? На България и трябва изцяло ново народно представителсто. Когато Орешарски падне, ще се качи кой?- онези, които о*раха нещата от 1997 до 2004. Нови фигури, мажоритарен вот и много мъдър избор. Протеста няма представители, това от една страна е добре, защото не може кой да е с малко дар слово и достатъчно здрави стави, за да се качи на паметника на цар Освободител.

Ако досега в България под демокрация се разбираше- управление на партиите, сега това понятие е на път да се трансформира до охлокрация- управление на тълпата. Такова отъждествяване на демокрация с охлокрация не трябва да бъде допускано и тук е редното да се намеси българската „некорумпирана“ интелигенция (ако има такава). Вестници като Guardian, Le Monte и Независимая Газета, телевизии като Ал Джезира, CNN, Рай 1 отразяват събитието, дипломати на великите сили дават мнението си за протестити, не трябва да позволяваме чужди институции да моделират държавата ни, нека да наблюдават и отразяват, но ние самите трябва да преминем тази промяна сами.

И не на последно място- БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Advertisements