Ама става и със свиня

Гулаш се готви със заек, ама става и със свиня.

анелия откри учебната година

Първият учебен ден на академичната 2013/2014 бе открит от Анелия в 138 СОУ. В България има една много разпространена максима: И лошота реклама, пак е реклама. Явно и директорите на средните училища се прекланят пред тази идея- Ама става и със свиня…

Къпем се в шампанско, а не можем да си позволим истинските неща в живота. Дори и най-малките деца знаят, че Дядо Коледа подарява по-големи и по-хубави играчки на богатите деца. Бихевиористите, разглеждат проста концепция за човешкото поведение: Стимул-Реакция. Стимулът ми е суетата на човека, а реакцията: „Ама става и със свиня“.

Замислям се какви ли неща не правим, за да угодим на чуждите модели?! Отговора е, че правим всичко, за да сме в „крак с модата“.  Външният свят ни въздейства по изключително странен начин: Преди 100 години, сегашните идоли на женската красота биха били квалифицирани, като жалки подобия на жена с лошо възпитание и маниери. Преди 20 години сегашните идоли на мъжественост, биха били квалифицирани като: педерасти…трябва да спра дотук. Има ли устои, които са неподвластни на времето? Дълбаем с нокти имена по стената на вечността. А тогава вятърът защо ни плаши?

Advertisements